Pokličite nasPokličite nas
0599 33 015
Pišite namPišite nam
info@neks.si
Zapri
Pokličite nas
Pokličite nas 0599 33 015
Pišite nam
Pišite nam info@neks.si

Povečavanje tornih lastnosti vozišč - hrapavljenje

Postopek peskanja z jeklenimi kroglicami

Povečanje tornih lastnosti z jeklenimi kroglicami je najnovejša ekološka metoda sanacije voznih površin, pri čemer povečamo torne lastnosti vozne površine. Poveča se makro in mikro tekstura, asfalta, ki se kaže v boljših tornih lastnosti in boljšega odvodnjavanja vozišča, ki zmanjša možnosti akvaplaninga in poledice.
 

Postopek peskanja z jeklenimi kroglicami deluje tako, da se majhne jeklene kroglice, kot sredstvo curka z veliko hitrostjo usmerjajo na površino vozišča. Vsaka kroglica deluje na površino vozišča, kot droben udarec kladiva. Pri trčenju kroglic s podlago – kamnitimi zrni se zrnasta površina poglobi ter prihaja do reakcije površine, ki se  naostri.  Po peskanju z jeklenimi kroglicami se odstrani zelo majhni deli vezivnega sredstva, tekstura površine ostaja enaka. Pri prekrivanju delovnih površin so prehodi komaj vidni.

Pri tem postopku je zelo malo odpadnega materiala. Zaradi tega se postopku peskanja z jeklenimi kroglicami pripisuje veliko večja ekološka varnost glede odstranjevanja odpadkov. 
Pri tem postopku se odpadki in jeklene kroglice ločijo avtomatsko. Jeklene kroglice se ponovno uporabljajo, odpadni material pa se avtomatično polne v velike vreče. Zaradi tega je količina odpada za odstranjevanje veliko manjša, kar omogoča lažje in hitrejše delo. Na 1000 m2 površine se ustvari  1 m3 suhega odpada.

Postopek peskanja z jeklenimi kroglicami je suhi postopek, zato ni potrebno vode za odstranjevanje. Glede na odpad, ki se odstranjuje ima postopek peskanja z jeklenimi kroglicami še naslednje prednosti:
×