Zunanja kontrola talnih označb na lokalnih cestah

objava: 01.07.2013

Prišel je čas izvajanja obnove talnih označb na lokalnih cestah. Večina vas že ima izbrane izvajalce del, ki bodo svoje delo opravili bolj ali manj kakovostno. Zakonodaja obvezne kontrole izvedenih del sicer še ne predpisuje, vendar pa je smiselna, saj na ta način za investirani denar dobite najboljšo kvaliteto in tako povečate prometno varnost na lokalnih cestah.

V tehničnih pogojih pri razpisu ste določili karakteristike talnih označb pri izvedbi ali v času garancijske dobe. Slovenska zakonodaja predpisuje retroodbojnost talnih označb na javnih cestah, minimalne vrednosti pa so določene s standardi in tehničnimi pogoji pri razpisih. Ocena kakovosti izvedenih del talnih označb lahko temelji le na rezultatih meritev.

V akreditiranem laboratoriju za prometno opremo NEKS d.o.o. vam med in po končani obnovi talnih označb nudimo kontrolo retrorefleksije talnih označb (nočno in dnevno vidnost) kot tudi debeline nanosa barve. Na podlagi referenčnih rezultatov meritev dobite podatek o kvaliteti izvedenih del (ali je izvajalec dela izvedel skladno z naročilom) in tako spremljate stanje talnih označb na cestnem omrežju v vaši občini.

V dogovoru vam lahko izvedemo tudi vse ostale meritve po standardu SIST EN 1436 (nočna vidnost v mokrem, barvne koordinate, svetlostni faktor in drsnost talnih označb).
V akreditiranem laboratoriju za prometno opremo vam nudimo tudi storitve notranje ali zunanje kontrole prometnih znakov in tornih lastnosti voznih površin. Več informacij lahko dobite na spletni strani www.neks.si.

Za dodatne informacije smo vam na voljo na tel. št. 041 693 198 ali po e-pošti na naslovu info@neks.si.

Lep pozdrav.

Reklamni letak pdf.